Descarrega’t el material

En aquest apartat hi trobareu el material descarregable, en mida DNA4, per a unirt-te a la campanya impulsada a les xarxes socials a favor de la unitat de la llengua.
Descarrega’t l’A i escull amb quin accent et sents més identificat/da.

material descarregable

“A” en mida DNA4

material descarregable

accents en mida DNA4

material descarregable

accents en mida DNA4

material descarregable

accents en mida DNA4

La campanya

Davant les veus reaccionàries que creixen altre cop arreu dels Països Catalans, se’ns fa més necessari que mai reivindicar que potenciar la diversitat dialectal és potenciar la unitat de la llengua. D’aquí que des de l’organització del festival impulsem una campanya a xarxes amb el «Posa-hi tu l’accent» (al català) com a lema principal.

Com t’hi pots sumar?

Selecciona -d’entre els PDF amb els accents que trobaràs a sota- quin subdialecte és el teu, descarrega-te’l, imprimeix-lo i retalla’l. Baixa’t i imprimeix-te també la A vermella del nostre logotip, que simbolitza la unitat de la llengua. I fes-te una foto o un vídeo posant-hi tu l’accent (obert, és clar!)

Com gravar el vídeo

El vídeo (a sota te n’adjuntem un de mostra) ha de ser en format vertical i pot anar acompanyat d’unes paraules de suport a la unitat de la llengua a partir de la diversitat dialectal, mentre fas el gest de posar l’accent a la A. Aquest és un exemple, adapteu-lo com vulgueu:

«Perquè de Fraga a l’Alguer i de Salses a Guardamar, la diversitat dialectal construeix la unitat de la llengua. Jo també hi poso l’accent».

I si ens vols ajudar amb una crida a participar en el festival, ho podeu rematar:

«Vine l’últim cap de setmana de setembre al festival de les variants dialectals de l’Espluga de Francolí i Posa-hi tu l’accent»

– Penja la foto i/o el vídeo a les teves xarxes socials i/o les de la teva entitat, etiquetant els perfils de @posahitulaccent a fi que els puguem compartir, tant en posts com en stories. Afegeix-hi l’etiqueta #posahitulaccent i si vols altres com #unallenguamoltsaccents #ladiversitatfalaunitat i #jotambéhiposolaccent

Mira el vídeo de mostra

En aquest enllaç podràs veure un vídeo de mostra per saber, més o menys, com has de gravar el teu.

Qui s’ha sumat a la campanya

Diverses personalitats d’arreu s’han sumat a la campanya a favor de la unitat de la llengua. 
Clica la fotografia per veure el vídeo.

Pere Aragonès

President de la Generalitat de Catalunya

Xavier Antich

President d’Omnium               Cultural